Tijdelijke cliëntenstop.

Momenteel zit mijn agenda vol en neem ik voorlopig geen nieuwe 'projecten' aan. Houd de site wel goed in de gaten, want er zit iets interessants in de pen, die voor velen een laagdrempelige oplossing gaat bieden!

Probleemgedrag!

Of taalbarrière?

Ervaar je problemen? onderneem dan actie!

Ik kom met enige regelmaat in situaties waarbij men zich (soms al jaren) aan het gedrag van de hond heeft aangepast. Dat gaat vrijwel ongemerkt, maar een professionele gedragstherapeut voor honden kan wel meteen de pijnpunten benoemen en er handvatten voor aanreiken, zodat men weer verder kan! Beter nog: laat het niet zo ver komen 😉

Probleemgedrag / GedragsProblemen

Gedrag wat JIJ of jouw omgeving ervaart als onacceptabel gedrag, of Gedrag dat een gevaar is of kan zijn voor de (directe) omgeving!

Voorbeelden:
GROMMEN (of lip optrekken) naar de baas, naar bezoek, naar vreemden, enz. UITVALLEN naar andere honden of mensen.
NAJAGEN van fietsers, joggers, kinderen, enz.
DRUK GEDRAG alleen maar bezig om jou ‘het leven zuur te maken’ 
TREKKEN AAN DE LIJN is een veelgehoord probleem
OPSPRINGEN BIJ BEZOEK (of jezelf) is mega-irritant en erg lastig te trainen
Wat ervaar JIJ als ONACCEPTABEL GEDRAG?

Probleemgedrag bij honden is niet in hokjes te plaatsen: het is de beleving van het gedrag wat maakt dat het een probleem vormt.

Wat ‘niets’ lijkt in andermans ogen, kan voor jou een enorme belemmering zijn een leuke band met je hond te krijgen! Maar andersom kan ook! Wat niets lijkt in jouw ogen, kan enorm bedreigend zijn voor een buitenstaander! Houd dan ook altijd rekening met anderen, als het om (het gedrag van) jouw hond gaat.

TIP VAN DEZE PROFESSIONAL:
STRAF NOOIT EEN GROMMENDE HOND! De kans is groot dat hij de volgende keer het grommen – een duidelijke waarschuwing – overslaat en direct doorzet met een snap* of een beet.

*Een snap is een luchthap, vaak met klappende kaken, om een grom meer kracht te geven, niet bedoeld om te verwonden (geloof mij, dat kunnen ze echt wel)

Hulp nodig bij het gedrag van jouw hond?

k

Puppy - Puber - lessen

Wat mij anders maakt dan een hondenschool, is dat ik me richt op de mogelijke struikelblokken van later. Ervaringen vanuit mijn gedragsbegeleidiging geven me een goed beeld van wat niet hoort en daar kun jij je voordeel mee doen!

Meer info…>

Thema-lessen

Trekken aan de lijn, opspringen bij bezoek, een beter ‘HIER’ komen, net even de puntjes op de i in de dagelijkse wandeling… Ik kan je helpen met tips & tricks, zodat het omgaan met je hond weer een stuk(je) aangenamer wordt.

Meer info…>

Abonnement?

Abonneer je nu op een brave hond! Ik kan jou ook structureel helpen met de dingen waar je tegen aan loopt. Voor een vaste prijs per maand help ik je waar nodig en je kunt je bundel elk kwartaal bijstellen of opzeggen 🙂

Meer info…>